אוג’יין שוכנת במדינת מאדיה פראדש במרכז הודו לגדות הנהר שיפרה Kshipra (ה-K נחה).
לפי אחת המסורות השיפרה זורמת מליבו של ואראהה, אחת ההתגלמויות של האל וישנו.
אוג”ין היוותה עיר מרכזית וחשובה כבר לפני, 2,500 שנים – אז היא נקראה אוואנטיקה Avantika, הבירה של ממלכת אוואנטי.
אוג’יין גם נחשבת כאחד מארבעת המקומות בהם נפלו לאדמה טיפות מה’אמריט’, נקטר האלמוות שנחבץ מאוקייאנוס החלב בשיתוף פעולה של האלים והשדים (בנוסף לאוג’יין טיפות נפלו גם בהארידוור, פראיאגראג’ ונאסיק), לפי אחד מסיפורי המיתולוגיה החשובים של הודו.
על מנת לזכות בברכה של הנקטר המטהר ולהשתחרר מהקארמה והצורך להמשיך ולהתגלגל בעולם התופעות, אחת ל-12 שנים, כאשר כוכב צדק נמצא במזל אריה, מתקיים באוג’יין למשך חודש פסטיבל ה’סימהאסטה’ Simhastha שנחשב ל’קומבהמלה מלה’ Kumbhmela על שם הכד (קומבה) שהכיל את הנקטר האלוהי.
אני זכיתי לבקר באוג’יין במהלך הסימהאסטה האחרונה אשר התקיימה בשנת 2016, בחודש מאי, החודש החם ביותר בשנה, עם טמפרטורה ממוצעת של 40 מעלות. במהלך החודש הזה מליוני עולי רגל ועשרות אלפי סדהואים (נזירים הינדואים) התאספו גם בעיר הקדושה. הייתה כמובן חווייה מדהימה ועוצמתית.
לאורך הנהר גהטות הטבילה מלאות החיים. בשעת השקיעה טקסי ה’אארטי’ עם מנורות האור מתקיימים לגדות השיפרה.באוג”יין שוכן אחד המקדשים הכי חשובים לאל שיווה – מאהאקאלשוואר ג’יוטירלינגה Mahakaleshwar Jyotirlinga, אחד מ-12 הלינגמים של האור שנוצר מעצמו (סוואיאמבו).
אחד מידידי הסדהואים חי במשך כמה שנים באוג’יין והיה אחד מהפוג’רים במקדש זה ולתקופות נהג לשלוח לי תמונות יומיות מהמקדש. כל יום הלינגם קושט בדרך אחרת.
חוץ מלאל שיווה המקדש באוג’יין חשוב ביותר גם לחסידי האלה הגדולה ונחשב לאחד מ-51 מקדשי ה’שאקטי-פיט’.
חוץ מהמקדש של מאהאקאל יש באוג”ין המון מקדשים. באחד מהם המוקדש לשיווה בהיבטו המאיים כ’קאלה בהייראוו’ Kala Bheirav המנחה שנוהגים לתת לצלם האל היא אלכוהול.
רוני ג’ורופי